วันจันทร์ที่ 15 สิงหาคม พ.ศ. 2554

ข้าวผัดกิมจิ ( Kimchi fried rice)


เครื่องปรุงและส่วนผสม(สำหรับ 4 ที่)
ข้าวสวยหุง 4 ทัพพี
กิมจิผักกาด 2-3 ช้อนโต๊ะ
เนื้อหมูติดมัน 100 กรัม หมักด้วยซีอิ๊วขาวและพริกไทย
เห็ดเข็มทอง 100 กรัม
เต้าหู้อ่อนหั่นเต๋า 100 กรัม
กระเทียม 3-4 กลีบ
ต้นหอม
ซอสศรีราชา
โชหยุ

วิธีทำ
  1. นำกระเทียมลงไปเจียวจนหอม นำเนื้อหมูลงไปผัดให้สุก จากนั้นนำกิมจิลงไปผัด ระวังอย่าใช้ไฟแรงนะคะ ลดไฟลงมาเป็นไฟปานกลาง
  2. ปรุงรสด้วยซอสศรีราชา โชหยุ
  3. ใส่เห็ดเข็มทองและเต้าหู้อ่อนลงไปผัด เบามือระวังเต้าหู้แตกละเอียดไม่สวยนะคะ
  4. ใส่ข้าวสวยลงไป คลุกเคล้าให้เข้ากัน จนสีสวยดี ชิมรสและปรุงรสตามชอบ ตักเสิร์ฟร้อนๆ

Ingredients (Serves 4)
200 g Cooked Jasmine rice
2-3 tablespoons cut cabbage Kimchi
Pork 100 g , marinated with soya sauce and pepper, then slice in small thin pieces
100 g Enoki mushroom, roughly cut
100 g Tofu, diced
3-4 finely chopped garlic
chopped Chinese onion
1-2 tablespoons Chili sauce
1 teaspoon Soyu sauce
  1. Marinate pork with soya sauce and pepper for at least 30 minutes. Then, Slice into small, thin piece.
  2. Heat the oil in sauce pan. Stir-fry chopped garlic until it turns yellow or fragrant . Then add sliced pork, fry for 4-5 minutes until done.
  3. Add tofu and stir-fry gently , taking care not ot let the tofu lose in its shape.
  4. Add cut cabbage Kimchi, Enoki mushroom and stir-fry for a couple of minutes until all ingredients is well-mixed.
  5. Add cooked jasmine rice
  6. Flavor with chili sauce and Soyu. Taste and adjust the seasoning.
  7. Spoon into serving dish, garnished with chopped Chinese onion.




ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น